Westerhoff mondhygiëne praktijk

Tandverzorging in de regio Groningen

 

Tandverzorging

De kindertandverzorgende

Een gezond en mooi gebit is belangrijk. Mondhygiëne praktijk Westerhoff gunt iedereen die stralende lach. Een gebit van uw praktijk voor mondhygiëne in Groningen is schoon en perfect onderhouden. “JONG GELEERD IS OUD GEDAAN”

Afspraak maken
Binnen 48 uur reactie
Schrijf je hier in
Binnen 48 uur reactie

 

Wat doet een kindertandverzorgende

Er zijn een aantal kwaliteiten waar een kindertandverzorgende extra aandacht aan besteed;

Waarom een kindertandverzorgende

De zorg van het melkgebit is uiterst belangrijk voor het krijgen van een gezond blijvend gebit. Door kinderen van jongs af aan op een juiste wijze met de tandarts/mondhygiënist kennis te laten maken is er geen sprake meer van angst voor de tandarts/mondhygiënist zoals nog vele volwassenen kunnen ervaren. De behandeling van de kinderen vergt veel tijd en aandacht (gewenning). Omdat de jeugdmondzorg tot 18 jaar uit de basisverzekering komt, zijn er geen kosten verbonden aan deze behandelingen.

Geriatrische tandverzorging

Waarom is een goede mondgezondheid zo belangrijk?

Het gebit is essentieel bij kauwen, bijten, spreken, esthetiek en sociaal functioneren. Problemen met de mondgezondheid kunnen gevolgen hebben voor de algemene gezondheid. Iemand eet bijvoorbeeld te weinig en krijgt hierdoor onvoldoende voedingsstoffen binnen waardoor hij ondervoed of ziek kan worden. Door het hebben van een slecht gebit kan het zijn dat iemand niet meer goed kan praten, ruikt uit de mond of zich schaamt voor zijn uiterlijk. Dit kan gevolgen hebben voor de sociale contacten. Dus een goede mondgezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven!

tandverzorging tekstWij nemen uw gebit voor onze rekening bij iedere fase van uw leven. Vanaf de eerste melktandjes tot een ‘grotemensengebit’, van een beugel met gekleurde elastiekjes tot die vervelende verstandskiezen en van een prachtig natuurlijke glimlach tot een prachtig kunstgebit.

Ondanks dat u al een dagje ouder bent, is het nog steeds fijn om goed te kunnen eten, breed te kunnen lachen en vooral geen pijn te hebben in de mond. Misschien heeft u nog uw eigen tanden en kiezen of een deel van uw eigen gebit, samen met bijvoorbeeld een frameprothese. Maar het kan natuurlijk ook dat u een volledige prothese heeft.

Wat u ook in uw mond heeft, is het ten alle tijde erg belangrijk om uw (kunst)gebit dagelijks goed te reinigen en ook goed uw tandvlees en de rest van de mond te verzorgen door een mondhygiënist.

Tevens is het belangrijk om de mantelzorg en verzorgende te helpen met het goed schoon houden van uw gebit indien dit niet meer zelfstandig lukt. Klinische lessen en praktische ondersteuning kunnen we voor u regelen.

Tandverzorging voor mensen met een verstandelijk- en/of lichamelijke beperking

Iedereen is gebaat bij een gezonde mond. Met een gezonde mond kun je goed eten en drinken. Ook ziet een frisse mond er mooi uit. Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op problemen in de mond. De motoriek is vaak zwak of helemaal beperkt. In de mond uit dat zich bijvoorbeeld in slappe lip-, tong- en wangspieren. Maar ook een afwijkende tandstand, spierspanningen, gebitsbeschadiging door vallen of stoten (epilepsie) of voeding kunnen moeilijkheden in de mond geven. Met een goede mondverzorging houdt u de tanden en het tandvlees van uw kind of cliënt gezond. Bij verschillende leeftijden horen andere mondproblemen. Of u nu bij een kind of bij een volwassene met een verstandelijke beperking het gebit poetst, u zult in meer of mindere mate tegen dilemma’s aanlopen. Ook voor deze groep cliënten staan we klaar scholing rondom de mondzorg te regelen.

PARTNERS


 
REVIEWS
quote              

“ In deze praktijk voel ik mij zeer op mijn gemak. Er wordt naar de patiënt gekeken en niet alleen naar de mond. Mijn wensen zijn belangrijk en daar wordt naar geluisterd.”

Marion (52 jaar)

Bekijk hier de reviews van klanten en laat ook uw reactie achter


 

Locatie
Verlengde Hereweg 140
9722 AK Groningen
Telefoon
tel:    050-5291935
mob: 06-23225036
Mail
info@mondhygienepraktijkwesterhoff.nl
Facebook 

 

 
Je tand als diamant

Mail

info@mondhygienepraktijkwesterhoff.nl

  Ivoren kruis     Icons    NVM Mondhygiënisten                       

OPENINGSTIJDEN

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag & Zondag:
8:30-17:00
8:30-14:00 / 18:30-21:30
8:30-17:00
8:30-17:00
8:00-15:00
Gesloten

Privacyverklaring

CONTACT